Thuis bij Anouk

Gastouder

Werkwijze

 

Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf mogen zijn en zich veilig en welkom voelen bij ons thuis. Ons huis is rook en huisdier vrij.
Ik bied een gezonde basis waarin altijd ruimte is voor specifieke wensen van kinderen en ouders. Voeden op verzoek, dragen en Rapley behoren allemaal tot de mogelijkheden.

We gaan graag naar buiten; lekker wandelen of in de tuin spelen met zand, water, stoepkrijt en wat we verder allemaal nog vinden. We zingen graag liedjes en lezen samen boekjes. Kinderen krijgen de ruimte om te spelen met wat ze zelf leuk vinden, maar ik daag ze ook graag uit om eens iets nieuws te proberen.
We gaan ook graag op pad met de bakfiets. Hierin heb ik speciale stoeltjes voor de allerkleinsten.

Eten en drinken doen we aan tafel en zo veel mogelijk gezamenlijk. Tot 1 jaar is het fijn als alle voeding meegegeven wordt. Na de eerste verjaardag eten de meeste kinderen met de pot mee, natuurlijk in overleg met de ouders. Speciale voeding kan altijd meegegeven worden.

Ik heb meerdere bedjes staan voor de kinderen die overdag graag nog even slapen. Voor elk kind heb ik een bak waar o.a. luiers, doekjes, voeding en schone kleding in bewaard kan worden. Zo hoeft niet elke keer alles meegegeven worden, en kan er ook niets vergeten worden.